top of page

wo 16 sep

|

Training: 'In wezen ben je heel gebleven'

Training: ‘In wezen ben je heel gebleven’ omgaan met trauma

Let op: deze training wordt voornamelijk online gegeven. Deze training bestaat uit zes 2-daagse blokken. De leergang is voor ervaren begeleiders, die met persoonlijke processen werken en verdieping zoeken in hun kennis en werk met trauma.

Registration is closed for this event.
Got It

Tijd en locatie

16 sep 2020, 10:00 – 11 feb 2021, 17:00

Training: 'In wezen ben je heel gebleven'

Over het evenement

Voor wie 

De leergang is voor ervaren begeleiders, die met persoonlijke processen werken en verdieping zoeken in hun werk met trauma. Van deelnemers wordt verwacht, dat ze elkaar kunnen begeleiden en hun eigen proces als leermateriaal kunnen inbrengen.

Achtergrond

Trauma is een beleving van een vitale discrepantie tussen overweldigende factoren in een situatie enerzijds en de individuele mogelijkheden deze factoren in hersenen en lichaam te kunnen verwerken anderzijds. 

Trauma gaat samen met gevoelens van hulpeloosheid, onveiligheid en machteloosheid en bewerkstelligt een langdurige ontwrichting van begrip van zichzelf, de eigen identiteit en het vermogen in liefde en verbinding in relatie te staan met anderen.

Omdat trauma te overweldigend is om in het lichaam te verwerken, blijft een deel van de persoonlijkheid erop gericht de traumatische ervaring te vermijden en worden gevoelens en herinneringen afgedekt met overlevingsstrategieën.Deze leiden vaak weg van de verwonding. Mensen voelen zich vaak onbegrepen en beseffen zelf ook niet ten volle hoe diep trauma ingrijpt in de lichaams- en identiteitsbeleving.

Data

Start blok 1:  14 en 15 oktober 2020

Blok 2: 11 en 12 november 2020

Blok 3: 09 en 10 december 2020

Blok 4: 13 en 14 januari 2021

Blok 5: 10 en 11 februari 2021

Blok 6: 10 en 11 maart 2021

Flyer: 'In weze ben je heel gebleven' omgaan met trauma'

Deel dit evenement

bottom of page