top of page
Gwen Timmer
Praktijk Parabel, praktijk voor persoonlijke en professionele groei
 • Trainingen, Supervisie en begeleiding

 • Hypnotherapie /Psychosociale therapie   

 • Identiteit georiënteerde Psychotrauma Therapie. (IopT) 

 • Individuele – relatie – systeemtherapie.

 • Trauma en verliesverwerking.

Achtergrond

Mijn werk ben ik ooit begonnen als docente dramatische vorming. Lange tijd heb ik als stafdocente, mentor en supervisor op een Hbo-instelling voor maatschappelijk en cultureel werk gewerkt. Daarnaast

had ik ruim tien jaar een eigen filmbedrijf en maakte ik documentaires over mensen in maatschappelijk lastige situaties

(o.a. voor IKON, de Anne Frank Stichting en het ministerie van Onderwijs). Ook werkte ik samen met de Schooladviesdienst aan onderwijsprojecten op basisscholen, gaf faalangsttrainingen aan pubers, begeleidde jarenlang een theaterproject met kinderen uit achterstandswijken en was ik docent aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Mijn hart ligt bij het stimuleren en begeleiden van persoonlijke processen en vijfentwintig jaar geleden besloot ik daar mijn beroep van te maken.

Opleidingen
 • 4-jarige opleiding Hypno- en Psychotherapie

 • Neuro Linguïstisch Programmeren (Practioner, Master en Trainer)

 • 3-jarige opleiding Psychodrama speltherapie

 • 3-jarige opleiding in Professionele Communicatie Phoenixopleidingen.

 • Systemisch Werk, Trainersopleiding en de vervolgopleidingen Systemisch Werken en Relatietherapie
  (Phoenixopleidingen, Utrecht)

 • Beweging van de ziel (masterclass bij Wibe Veenbaas)

 • EMDR bij EMDR Nederland/ Peter Balde

 • 2 jarige opleiding Biodynamische CranioSacral therapy bij Carol Agneesens (USA).
  EFT (Emotionally Focussed CoupleTherapy) bij Barry Aarnoudse

Naast mijn werk als therapeut en trainer vanuit Parabel heb ik gewerkt en geleerd als trainer in de Coachopleiding en in de opleiding voor Kinder- en Jeugdtherapie van BGL. Tussen 2002 en 2011 werkte ik als begeleider van de cursisten bij de Trainersopleiding van Phoenix opleidingen te Utrecht. Als supervisor ben ik al jarenlang verbonden aan de  therapeutische vervolgopleiding van Land van Rouw. 

Traumawerk

De afgelopen vijftien jaar heb ik mij verder verdiept in traumawerk. Dit heb ik gedaan met opleidingen, cursussen en trainingen in zowel binnenland als buitenland. Ik volgde Traumawerk en Advanced Traumatraining, bij Johannes B. Schmidt, workshops bij Peter Levine, Maggie Kline, Ellert Nijenhuis, Margriet Wentink, Stephan Hausner, Thomas Hubl en vele anderen in binnen – en buitenland.

IOPT

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in de methode identiteit georiënteerde Psychotraumatherapie, het werken met vroegkinderlijk en transgenerationeel trauma, zoals ontwikkeld door dr. Franz Ruppert. Ik volgde opleidingen bij Margriet Wentink en  in 2018 de jaaropleiding bij Vivian Broughton in Londen. Sinds 2018 ga ik regelmatig naar Franz Ruppert in München voor vijfdaagse trainingen voor IopT opstellers. Ik sta op zijn lijst met verwijzers. 

Sinds 2018 geef ik een zesdaagse bijscholing en een tiendaagse verdiepingsgroep. over trauma in opstellingen, methode IopT 

Werkwijze

Ik werk multidisciplinair en verbind verschillende vormen en invalshoeken met elkaar. Begeleidingsvorm is afhankelijk van wat er in het moment aansluit bij de cliënt. De uitgangspunten van hypnotherapie, het onbewuste arsenaal openen, vormden de basis van mijn ontwikkeling. Het Systemisch werk geeft mij een helder en diepgaand kader om persoonlijke problemen in een grotere context te plaatsen van de systemen, waarin iemand in het heden functioneert en in het verleden heeft geleerd. 

De principes van traumawerk geven een intense verdieping rond de potentie van mensen tot heling, ook als de verliezen zwaar en onoverkomelijk lijken. Mijn traumatrainingen vormen daarom voor mij het hart van mijn praktijk

Kernbegrippen

In mijn werk zijn respect en vertrouwen. Respect voor het proces, het tempo en de grenzen van de cliënt. Vertrouwen, dat de cliënt de weg weet, is daar onlosmakelijk aan verbonden. Ik vertrouw op de eigenheid van mensen, zoals die zich ontvouwt in relaties en in ontmoeting met de ander of het andere. Bovenal heb ik een groot respect voor het leven en alles wat het biedt, ook als dat iemand helemaal niet bevalt. Ieder mens draagt een groot bewust en onbewuste arsenaal in zich om ervaringen in positieve richting te verwerken en stagnerende patronen om te zetten naar beweging, ontwikkeling en nieuwe verbondenheid met elkaar. Het is steeds weer prachtig om te zien hoe mensen na een moeilijke periode weer in de stroom van het leven komen.

bottom of page